Ομάδα απλήρωτων ελαιοπαραγωγών: Κάλεσμα σε συγκέντρωση απόψε στην κεντρική πλατεία της Σητείας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7/2024 ΣΤΙΣ 20:00

Το Σάββατο 27/7/2024 στις 20:00 η Ομάδα απλήρωτων ελαιοπαραγωγών διοργανώνει συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Σητείας (Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη). Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους και ευρύτερα όλον τον λαό της Σητείας και της Κρήτης να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωσή μας.

Η ημερομηνία και η ώρα μόνο τυχαία δεν είναι, αφού την ίδια ώρα η Μαρινέλλα θα πραγματοποιήσει συναυλία που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης στη Μονή Τοπλού.

Σχετικά με το θέμα της μη πληρωμής μας, ποια είναι η στάση της Περιφέρειας Κρήτης; Πώς θα στηρίξει τους ελαιοπαραγωγούς που άλεσαν τις ελιές τους στο ελαιουργείο της εταιρείας “Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.” και άφησαν το λάδι τους στις αποθήκες της εταιρείας αλλά και αυτούς τους ελαιοπαραγωγούς που ενώ άλεσαν σε άλλα ελαιουργεία έδωσαν το λάδι τους στην προαναφερόμενη εταιρεία μιας και αυτή ασχολείται και με το εμπόριο ελαιολάδου, η οποία το πούλησε και εισέπραξε, αλλά μας άφησε απλήρωτους; Πώς η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την ελαιοκαλλιέργεια; Διοργανώνοντας συναυλία στη Μονή Τοπλού, τον μεγαλομέτοχο της εν λόγω εταιρείας, η οποία μετά από 3 μέρες αιτείται πτώχευση (30/7/2024); Δεν γνωρίζει η Περιφέρεια Κρήτης ότι πρόεδρος της εταιρείας “Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.” είναι ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού κ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης; 

Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί ο Δήμαρχος Σητείας ενώ μας είπε ότι είναι μαζί μας και συμπάσχει, αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα στήριξης στους απλήρωτους ελαιοπαραγωγούς που κατέθεσε η αντιπολίτευση (Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22/7/2024. Μας είπε ότι είναι ο θεσμικός του ρόλος να φωτογραφίζεται δίπλα στον ηγούμενο της Μονής Τοπλού και αναρωτιόμαστε ξανά, δεν είναι ο θεσμικός του ρόλος να στηρίζει τους απλήρωτους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι τυχαίνει να είμαστε Δημότες Σητείας; Μήπως του διαφεύγει το γεγονός ότι έχει εκλεγεί Δήμαρχος για να υπηρετεί όλους τους Δημότες Σητείας; Δεν είναι ο θεσμικός του ρόλος να στηρίζει το ελαιόλαδο; Το νούμερο 1 προϊόν της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας; Μας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας πρώτα θα πληρωθούν το κράτος και οι τράπεζες και στο τέλος εμείς. Μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο να υπέγραφε ένα ψήφισμα που θα ζητούσε να αλλάξει ο νόμος που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες και οι πρώτοι που θα πρέπει να πληρώνονται να είναι οι αγρότες που στο κάτω-κάτω της γραφής παράγουν το λάδι, την πρώτη ύλη. Χωρίς το λάδι ούτε εταιρεία υπάρχει ούτε τοπική οικονομία ούτε τοπική κοινωνία. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αν πτωχεύσει η εταιρεία θα έρθει πιθανά μια ακόμη πολυεθνική να αναλάβει τη διαχείριση του ελαιολάδου, σίγουρα όχι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ομάδα απλήρωτων ελαιοπαραγωγών από την “Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί